Tjänster & Produkter

– golvslipning & golvläggning i Stockholm

TJÄNSTER OCH PRODUKTER

 

Södermalms Golv AB tillhandahåller tjänster så som golvslipning, golvläggning, laga stavparkett, ytbehandlingar, slipning av trappor, trösklar och altaner. 

 

Vi arbetar främst med miljövänliga och skonsamma produkter, med hänsyn både till miljö och hälsa för både dig som kund och våra anställda som arbetar med produkterna. 

 

Vår målsättning är att alltid ge personlig service och en känsla av trygghet. Vi är innehavare av F-skattsedel, ID06 samt tillhandahåller en ansvarsförsäkring som täcker skada på befintlig egendom om en olycka mot förmodan skulle uppstå. Vi erbjuder självklart våra kunder ROT-avdrag.

PARKETTGOLV

 

Parkettgolv finns i flertalet olika utföranden och är en av de absolut mest populära val av trägolv. På bilden visas en traditionell variant av mönster som kallas fiskbensparkett. 

 

Parkettgolv finns av välja i flertalet olika träslag. Parkettgolv ger ett mer mjukt intryck men är därmed lite känsligare för slitage än exempelvis laminatgolv. Parkettgolv går att slipa om ett antal gånger för en uppfräschning och/eller pigmentering av golvytan. 

MASSIVT TRÄGOLV

 

Ett massivt trägolv är oerhört vackert och ger ett mer levande intryck. Golvet består helt och hållet av trä och kan därmed slipas om flertalet gånger för uppfräschning av golvytan. Denna typ av golv känns mjukare och "varmare".

 

De vanligaste träslagen för massiva golv är gran och furu. Till massiva trägolv kan man använda en mängd olika ytbehandlingar för att framhäva eller förändra träets grundläggande färg och egenskaper. 

LAMINATGOLV

 

Laminatgolv är ett lite hårdare golv och mer tåligt för dagligt slitage. Laminatgolv finns i mängder av utföranden och imiterar riktiga trägolv.

 

Denna typ av golv är att föredra för dig som inte vill spendera allt för mycket pengar och som gillar en lite "råare" och kall känsla.

Laminatgolv är vanligen relativt tåliga gentemot repor av leksaker, klackskor, hundklor etc. Laminatgolv går ej att slipa om eller ytbehandla.  

 

 

YTBEHANDLINGSMETODER:

 

Lacka golvet:

Denna metod använder vi efter att vi slipat om ett trägolv, vilket även är den allra vanligaste metoden. Att lackera om sitt golv ger ett lättskött och hållbart golv. Lacken kan väljas i både högblank-, blank- eller matt nyans.

 

Lasyr (vit):

Genom att vitlasera ett golv får du ett vitare och fräschare golv där du även kan ser ådringen i träet. Denna metod är mycket populär och går att göra på de allra flesta golv. 

 

Olja golvet: 

Denna metod är också en av de vanligaste vi utför. Metoden används vanligtvis på parkettgolv så som stavparkett, fiskbensparkett samt furugolv med mera. 

 

Vaxa golvet:

Den främsta anledningen till att vaxa golvet på ett nyslipat golv är att det krävs mindre underhåll än efter en "vanlig" oljebehandling. Det beror på att vaxet tränger ned i träporerna och därmed skyddar golvet bättre. Underhåll behöver inte göras lika ofta som olja. Metoden kallas i många fall för att hårdvaxa golvet med hårdvaxolja.

 

Luta golvet: 

Genom att luta ett furugolv eller grangolv kan man åstadkomma de klassiska gråvita golven. Lutet förhindrar även att golvet mörknar med tiden. Efter att man lutat ett golv, (vilket man gör efter själva golvslipningen), kan man dessutom lägga på en olja som t.ex. är vitpigmenterad, hårdvaxolja eller såpbehandla golvet. Du kan inte lacka ett lutat golv efter som det har ett lågt pH värde. 

 

Såpa golvet:

Genom att såpa golvet efter en golvslipning får man ett neutralt utseende som framhäver golvets naturliga skönhet. Denna metod är dock inte så vanlig då den kräver att golvet såpas på nytt varje vecka under en längre period. Vi rekommenderar därmed att man istället lutar och vitoljar sitt golv för ett liknande resultat. 

 

Betsa golvet:

Om du efter en golvslipning vill ha en annan färg eller nyans på golvet kan du betsa golvet. Det är en något mer krävande och exklusiv metod jämfört med lack och olja. När betsningen har torkat skall golvet även skyddas med lack.  

 

Färga golvet: 

Ett furugolv bör färgas med lut som finns i flertalet olika färger och ger en djupare färg. Ett parkettgolv kan även färgas med färgade oljor eller vax. Denna metod kräver dock en något längre torktid än övriga.

 

SKÖTSELRÅD FÖR GOLV

 

Efter utfört arbete hos er skickar vi med specifika skötselråd för just den ytbehandling som ni valt. Vid frågor, vänligen kontakta oss så besvarar så snart vi kan. 

SVÅRT ATT VÄLJA GOLV?

 

Lugn, vi på Södermalms Golv AB hjälper dig gärna med information kring vilken typ av golv och ytbehandling som rekommenderas för just dina behov i ditt hem, eller för er som företag. 

CITAT FRÅN TIDIGARE KUNDER:


"Ett väldigt trevligt bemötande från första mail tills golvet var klart. Känns bra att hitta ett lokalt företag som också visar sig vara professionella. Vi är nöjda med resultatet och kan rekommendera Södermalms Golv AB." 


//Emelie & Henrik, Stockholm.  


"Ett arbete av yttersta kvalitet, förtroendeskapande och punktligt. Jag rekommenderar Södermalms Golv AB till min familj och mina vänner."


//Signe, Stockholm.  

– din golvslipare på Söder

Facebook | Södermalms Golv AB

info@sodermalmsgolv.se | 070-4498642 | Fruängsgatan 49 129 53 Hägersten

GOLVLÄGGARE | GOLVSLIPARE | GOLVSLIPNING | GOLVLÄGGNING | YTBEHANDLING | TRÄGOLV | PARKETTGOLV | LAMINAT | STAVPARKETT